Bedrieg pittige elote met pittige elote. Wil je wat sissen in je Cinco? We hebben gewone maïskolven omgetoverd tot een feest van smaken met ons Questified Spicy Elote-recept. Elke hap is een pittige explosie van limoen en chili, omhuld door een knapperig laagje Quest hete en pittige chipS. De bekende romige smaak van zure room en mayonaise, de krachtige punch van knoflook en de frisse kick van koriander vormen samen een overheerlijke variant op een Mexicaanse straatgraanklassieker. Bestrooi het met een snufje cotija-kaas en een zeste van limoen en roep: “Viva la Quest!”
Bekijk hieronder het volledige recept:
VOEDINGSINFORMATIE
KRUIDIGE ELOTE
Opbrengsten: 8 porties | Portiegrootte: 1/2 maïs
Calorieën: 150 | Eiwit: 5g | Vet: 10g | Netto koolhydraten: 9g
Totaal koolhydraten: 10g | Suiker: 3g
Ingrediënten
KRUIDIGE ELOTE
- 4 middelgrote maïskolven, gepeld
- ¼ kopje zure room
- ¼ kopje mayonaise
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Schil van 1 limoen
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ kopje koriander, gehakt
- 1 zak Quest hete en pittige chipsverpletterd
- ½ kopje cotija-kaas
- Limoenpartjes
Methode
- Grill de maïs gaar.
- Meng in een kom de zure room, mayonaise, knoflook, schil, chilipoeder, paprikapoeder en de helft van de koriander.
- Verdeel het mengsel over de maïs en bedek met gemalen hete en pittige frieten, cotijakaas en de resterende koriander. Serveer met partjes limoen.