Stel je voor: je rolt uit bed, je haar zit in de war, je slaapt nog half, en dan BAM! De geur van appelbeignets komt je tegemoet. Maar plotwending: het zijn eigenlijk wafeldriehoeken. Gemaakt met Quest Appeltaartrepen! Je dompelt deze slechteriken in een zelfgemaakt eiwitglazuur en voor je het weet twijfel je aan al je levenskeuzes. En dat is wanneer het je raakt. Je hebt zojuist de cheatcode gevonden – voor het ontbijt.
Bekijk hieronder het volledige recept:
VOEDINGSINFORMATIE
APPELBESCHERMWAFELS
Opbrengsten: 6 porties | Portiegrootte: 1 wafeldriehoek
Calorieën: 210 | Eiwit: 13g | Vet: 15g | Netto koolhydraten: 3g
Totaal koolhydraten: 8g | Suiker: <1g
Ingrediënten
APPELBESCHERMWAFELS
Glazuur:
Methode
- Verwarm de oven voor op 350 F en snijd de appeltaartreep in kleine stukjes en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de reepjes 6 minuten en goudbruin. Laat volledig afkoelen.
- Doe de afgekoelde repen in een keukenmachine of nutribullet en mix tot er fijne kruimels ontstaan.
- Doe de kruimels in een mengkom en combineer met het amandelmeel, eiwitpoeder, maizena, bakpoeder en zout. Klop het ei, de melk en de olie erdoor.
- Bereid een rond wafelijzer van 20 cm voor met antiaanbakspray en hoog vuur.
- Kook de wafels volgens de instructies van het wafelijzer en goudbruin. Met dit recept kunt u 1 ½ (8”) wafels of 6 wafeldriehoeken maken als u ze in stukjes snijdt.
- Roer het glazuur door elkaar en dompel één kant van elke wafeldriehoek in het glazuur en serveer.