Bedrieg Latkes met Latkes. Oproep aan alle latke-liefhebbers: we bereiden een Chanoeka-hoofdgerecht met voldoende eiwitten om je smaakpapillen de Horah te laten doen. Dus maak je klaar om de regels van het snacken te hacken – één Quest Sour Cream & Onion latke per keer.
Bekijk hieronder het volledige recept:
VOEDINGSINFORMATIE
ZURE ROOM & UI LATKES
Opbrengsten: 12 porties | Portiegrootte: 1 lat
Calorieën: 100 | Eiwit: 5g | Vet: 6g | Netto koolhydraten: 7g
Totaal koolhydraten: 8g | Suiker: <1g
Ingrediënten
ZURE ROOM & UI LATKES
Methode
- Verwarm de oven voor op 425 F en bereid een grote bakplaat met de olie voor en plaats deze in de oven.
- Was de aardappelen goed en gebruik een dozenrasp om de aardappelen en de ui te raspen.
- Doe de geraspte aardappelen en ui in een schone theedoek en wring al het water eruit.
- Laat het 5 minuten zitten en wring het dan weer uit tot al het vocht verdwenen is.
- Doe de uitgelekte aardappelen en de ui in een mengkom, samen met het ei, de fijngemalen friet en zout en peper. Gebruik je handen om te combineren.
- Haal de bakplaat uit de oven en maak met een ijsschep 12 hoopjes.
- Druk de heuvels plat met een spatel.
- Bak gedurende 13-15 minuten, draai om en bak nog eens 5 minuten.
- Serveer indien gewenst met zure room en gehakte groene ui.